Цената на природния газ за септември може и да е по-висока

...
Цената на природния газ за септември може и да е по-висока
Коментари Харесай

Деница Златева: Цената на газа за септември може да е по-висока от първоначално прогнозираната

Цената на природния газ за септември може и да е по-висока от  в началото плануваната. Това заяви изпълнителният шеф на " Булгаргаз "  Деница Златева по време днешното открито съвещание на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР). Енергийният регулатор разиска препоръчаното поевтиняване на природния газ с 0,67 на 100 от идния месец. " Булгаргаз " разгласи по-рано през август, че предлага за одобряване цена на природния газ за септември от 59,27 лв. за мегаватчас (MWh) - без цени за достъп, транспорт, данък и Данък добавена стойност.

Припомняме, че КЕВР утвърди цена на природния газ за август от 59,67 лв. за мегаватчас (MWh), без цени за достъп, транспорт, данък и Данък добавена стойност.

Окончателното предложение за цената на газа ще бъде подадено на 1 септември, само че през последните 2 седмици имаше доста покачване на цената на синьото гориво на борсата в Холандия, сподели Деница Златева. Вчера пазарите се успокоиха и стигна котировки от 34 – 35 евро на мегватчас, уточни тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР